Hoe ziet jouw ideale schoolgebouw eruit ?

  • -

Hoe ziet jouw ideale schoolgebouw eruit ?

Hoe ziet het ideale schoolgebouw eruit ?
Het leiden van een verbouwing in een pand vraagt tijd, kennis en kunde. Een flinke uitdaging voor directeuren of managers, naast een hoge werkdruk. Het verduurzamen van gebouwen staat bovenaan de prioriteitenlijst van de overheid.

De toekomstwaarde van gebouwen, zoals scholen en kindcentra, hangt veelal af van de juiste locatie, BENG (bijna energie neutraal gebouw), licht, akoestiek of een goed binnenklimaat. Echter deze waarde wordt in belangrijke mate ook bepaald door een functionele inrichting en uitstraling. Het zijn de mensen die een gebouw kleur geven maar daarom hoeven de muren nog niet standaard wit te zijn.

De ideale gebouwinrichting sluit optimaal aan bij de onderwijsvisie. Een verbouwing of vernieuwing is dus een uitgelezen kans om te onderscheiden en te verbeteren. Buro WIEN kijkt naar de mogelijkheden, adviseert en verzorgt de projectregie.
De grootste uitdaging blijft de financiering van de plannen. Bij nieuwbouw of verbouwingen worden nauwelijks budgetten opgenomen voor advies op het gebied van inrichting en identiteit. Een gemiste kans. Zeker in bestaande panden valt er nog te verbeteren. Het gaat niet alleen om het realiseren van een aantrekkelijk gebouw. Nog belangrijker zijn het welbevinden en de (leer)prestaties van leerlingen en personeel of de vindbaarheid voor bezoekers.

Buro Wien is een onafhankelijke partner, de kracht is ontzorgen. Vragen over bovenstaande uitdagingen, op het gebied van identiteit en inrichting, wij denken graag mee over het ideale schoolgebouw.